Napkollektor-napelem telepítése - Felújítás egyszerűen
15994
page,page-id-15994,page-child,parent-pageid-15236,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Napkollektor-napelem telepítése

A beszerzési források és az egyre drágább energiahordozók miatt ma már mindenképp számolnunk kell a napenergiával megnövekedett energiaszükségleteink kielégítésére, akár elektromos áram előállítására napelemeket vagy meleg víz előállítására alkalmas napkollektorokat használunk.

 

Annak ellenére, hogy nagy fejlődés várható a következő tíz évben, a napenergia kihasználása még mindig gyerekcipőben jár. Nap mint nap hallunk a megújuló energiaforrás ezen típusának lehetőségeiről, mint pl: elektromos fűtés napenergiával vagy elektromos autó töltése munkaidőben a parkolóban.

 

A napenergia hasznosításának két formája a passzív -épületek tájolása, építőanyagok megválogatása- illetve az aktív -naperőművek, napkollektorok napelemek- felhasználás. Az aktív, energiatermelő technológiákat szokás kínálati, a passzív, alternatív forrásokon spóroló technikákat keresleti oldali technológiáknak is nevezni.

 

A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napenergia felhasználásával közvetlenül állít elő fűtésre, hűtésre és vízmelegítésre használható hőenergiát. Fűtésre való alkalmazása az épület megfelelő hőszigetelését feltételezi és általában csak tavasszal és ősszel mint átmeneti, illetve télen mint kisegítő fűtés használatos. Hőcserélő közege jellemzően folyadék, de a levegőt használó változatai is elterjedtek. A hétköznapi nyelvben gyakran összetévesztik a napelemmel, amely a napsugárzást elektromos energiává alakítja.

 

Eljátszott már a gondolattal, hogy az elektromos berendezéseihez szükséges áramot vagy lakása fűtéséhez szükséges hőenergiát megújuló forrásokból fedezze, így egyszerre védje a bolygót és pénztárcáját? Lépjen velünk kapcsolatba, hogy álma minél hamarabb valóra válhasson!

 

Profi szakembereink segítségével az elérhető legjobb színvonalon, pontosan az ön igényei szerint tervezzük és kivitelezzük meg az Ön otthonának napenergia-hasznosító rendszerét!

 

Vállaljuk napkollektor és napelemes rendszerek teljes körű tervezését, telepítését, forgalmazását. Szakembereink kedvező áron segítenek napenergiával kapcsolatos lakossági pályázatok elkészítésében is!