Családi ház építés - Felújítás egyszerűen
16109
single,single-post,postid-16109,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Családi ház építés

csaladihaz

Családi ház építés
feb 11

A lakóparki beruházások tucatlakásaiban csalódott, egyedi igényekkel rendelkező családok mellett az igényes megrendelők is inkább a családi ház építés, tervezés felé kacsintgatnak.

Az okok között szerepel például a lakóparkok, társasházak esetében is a „közös lónak túrós a háta” érzés, hiszen a kulturált együttélés szabályainak tisztelete, betartása nem egyszerű a különböző szocializációjú családok esetében.

A családi ház építés másik indoka a kivitelezés magasabb színvonala iránti igény, és a beépített anyagok minőségének ellenőrizhetősége. A meglévő telek adottságainak figyelembevétele a családi ház építés első lépése, az építési szabványok és az igények ezekhez való illesztése kompromisszumos megoldásokat igényel az esetek többségében a tervezés során.

Azonban az ideális otthon kialakítása a családi ház építés esetében mégis könnyebb feladat, mint használt ingatlanban megtalálni a tökéleteset. Népesebb család esetén is könnyebb a személyes terek kialakítása már a tervezés fázisában, a családi ház építés előtt, mint egy meglévő esetében kisakkozni, ki hol találja meg kuckóját.

A családi ház építés tervezete az építőanyag és szerkezettípus eldöntése után kerülhet a tervasztalra. A fa-, tégla-, vályog-, könnyűszerkezetes vagy gerendaház – vagyis az építőanyagok – a mérnök részére más lehetőségeket nyújt. A garázs, pince kialakítása lehetőséget nyújt a szabadidős helyiségek ésszerű elhelyezésére a családi ház építés során.

A telek hegyoldali fekvése lehetőséget nyújthat egyedi ötletek kidolgozására, akár a tetőtér szintjére is helyezheti a garázst az építészmérnök a családi ház építés során, hiszen a lakóparkok esetében lévő kötöttségek itt nem feltétlenül érvényesülnek. A családi ház építés és tervezés megfontolt, mégis játékos program lehet az egész családnak, hiszen a vázlatok alapján a mérnöknek is könnyebb dolga van az igényekhez igazodó terv kivitelezésében.

Az álmokat azonban a bekerülési költségek figyelembevételével érdemes alakítani, amennyiben kereteink nem korlátlanok. A tervezés után az engedélyeztetési eljárás, majd jó esetben a családi ház építés megkezdése következik. A családi ház építés folyamán a tervekhez képest való eltérést tervmódosítás beadásával lehetséges engedélyeztetni, ezt sok esetben gyorsan elbírálja a hivatal.

A családi ház építés a lakhatási engedély beszerzésével zárul, ekkor már csak a költözés van hátra, és élvezni az új otthon barátságos melegét.