Szükséges átalakítások - Felújítás egyszerűen
16177
single,single-post,postid-16177,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Szükséges átalakítások

atalakitas

Szükséges átalakítások
feb 13

Az új építésű házak piaca a banki hitelek szűkössége miatt erősen visszaesett manapság, ennek köszönhetően a lakosság jó része a jelenlegi lakhelyének szépítése, átalakítása mellett teszi le voksát az új lakásba költözés helyett.

A lakásfelújítások száma növekedésnek indult, bár mértéke a válság előtti szint megközelítésétől még igen távol van. Mindemellett a lakásfelújítások szükségessége időnként elkerülhetetlen, hiszen akár teljesen, akár részlegesen történnek a lakásfelújítások, a változások igen szembeötlőek.

A lakásfelújítások esetén nemcsak egy tisztasági festésről kell gondoskodni, hiszen ilyenkor a legoptimálisabb a burkolatok cseréje is. Az elöregedett vízcsövek, elektromos vezetékek áthúzása, áthelyezése is a lakásfelújítások egyik legalapvetőbb követelménye, hiszen a lehetséges veszélyforrások kiiktatása a lakásban élők érdekében sokszor elengedhetetlen.

Lakásfelújítások esetében a kiadott pénz még az ingatlan eladhatóságát is megnövelheti, ha mégis más lakhelyre költözés a cél.

A lakásfelújítások esetében több lehetőség is adott: akár házi barkácsolás, akár mások által ajánlott, kipróbált szakemberek külön-külön való megkeresése, illetve komplett csapat megbízása.

A lakásfelújítások esetében komplett csapat megbízása sokszor gazdaságosabb, mint a szakemberek külön keresgélése. A csapat egyik régóta használatos meghatározása: „amikor tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”. A lakásfelújítások munkameneténél kifejezetten gyorsabb, és gazdaságosabb is a többi felsorolt lehetőségnél. Házilag – hétvégenként – évekig is eljátszhat vele az ember. Sőt sok mindent kétszer-háromszor végezhet el a házi barkács módszerekkel, hiszen rutin hiányában a lakásfelújítások munkafázisainak összekeverése az idő és a kiadások növekedéséhez vezethet.

A mai energiaárak mellett a lakásfelújítások részeként a külső vagy belső hőszigeteléssel, az ajtók és ablakok cseréjével próbálják meg kiadásaikat hosszú távon mérsékelni az emberek. A lakásfelújítások tehát igen komplex feladatok elé állítják a szakembergárdát, hiszen a falak bontása, áthelyezése, megerősítése – az építési szabványok figyelembevételével – szintén ilyenkor kerülnek kivitelezésre.

A lakásfelújítások esetében azonban, ha a teherhordó főfalakat nem érinti az átalakítás, nincs szükség statikusra, építési engedélyre. Azonban ha a lakásfelújítások során a kémény áthelyezésére vagy új kémény építésére, a fűtés korszerűsítésére is sort kerítünk, szakhatósági engedélyre is szükség lehet.

Végeredményben azonban megújult, barátságos, az igényeinkhez kialakított élettérhez juthatunk. A továbbiakban a korszerű, új családi otthon élményével szembesülhetünk nap mint nap.