Megfelelő tervezés és kivitelezés - Felújítás egyszerűen
16174
single,single-post,postid-16174,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Megfelelő tervezés és kivitelezés

alaprajz

Megfelelő tervezés és kivitelezés
feb 13

Az idő vasfoga bizony az otthonként szolgáló lakásokat is szükségszerűen kikezdi. Akár lakott, akár lakatlan az ingatlan, az időszakos lakásfelújítás, családi ház felújítás elkerülhetetlen.

A víz-, csatorna- és elektromos hálózat elöregedése miatti családi ház felújítás az esztétikai szempontok mellett a megelőzéssel is operál, így a későbbi károk elkerülésének hatékony eszköze. Néhány ember számára nem kis nyűg, másoknak azonban igazi kihívás a családi ház felújítás.

Az idővel eleresztő, lehulló vakolatok javítása sok esetben hosszú távú folyamatos foltozgatásnak ígérkezik. A modern hőszigetelési technológiákkal azonban a javított, megerősített falak burkolása után gazdaságosabb és nem folyamatos pepecseléssel való állagjavításos fenntartás a jellemző. A családi ház felújítás egyik legésszerűbb lépése tehát a hőszigetelés, és ehhez kapcsolódóan a nyílászárók cseréje. A víz- és elektromos vezetékek cseréje indokolt esetben elkerülhetetlen, a nyílászáróké azonban választható opció.

A hőszigetelés elvégzése és a nyílászárók cseréje után nem ritka az akár 30%-os energiamegtakarítás a fűtési szezonban. A családi ház felújítás esetében a burkolatok, csempék cseréje is ritkán kerülhető el, azonban a beépített anyagok kopásállóságára érdemes odafigyelni.

A lakásfelújítás és családi ház felújítás nem engedélyhez kötött, azonban a kémény, főfal, gázrendszer, tetősík változtatásához szakhatósági engedélyeztetés szükséges. A nem főfalak bontását, áthelyezését ellenben bátran betervezhetjük a családi ház felújítás, átalakítás során. A helyiségek funkciójának megváltoztatása, az élettér átalakítása is a családi ház felújítás során elvégezhető feladatok közé tartozik. A vizesblokkok felújításakor a későbbi tetőtér-beépítés előkészítésére, víz- és csatornarendszer kiépítésére szintén a családi ház felújítás a legjobb alkalom.

A tetőtér-beépítés azonban nem feltétlenül külön beruházásként jön létre, a családi ház felújítás részeként kivitelezve a tető rehabilitációja után már szinte szerkezetkész tetőtér áll rendelkezésre, amely megfelelő szigeteléssel, térelválasztó szerkezetek kiépítésével hamar lakhatóvá varázsolható. A családi ház felújítás igen összetett feladatköre azonban nem feltétlenül igényel generálkivitelezőt, akár a különböző szakemberek egymástól független megbízása is kiváló megoldás lehet.

A családi ház felújítás során az erre szakosodott brigádok megbízása a legcélravezetőbb, hiszen a kőművestől a gépészig minden munkafázis szakemberei egymással egyeztetve munkálkodnak, így téve gördülékenyebbé a kivitelezést. A családi ház felújítás egyes részei házilag is kivitelezhetők, így az elvégzett munka öröme mellett még akár spórolhat is az ember. A kivitelezés után a legörömtelibb feladat azonban a megújult otthon belakása.