Zárszerelés - Felújítás egyszerűen
16162
single,single-post,postid-16162,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Zárszerelés

zar

Zárszerelés
feb 13

Az ember személyes vagyontárgyainak, a magántulajdonnak a védelme fontos és összetett feladat. A zárszerelés a behatolási pontok minél jobb, biztosabb védelmét szolgálja.

Biztonsági szempontból a behatolási pontok leginkább a nyílászárók – ajtók, ablakok –, melyeket zárszerelés útján biztonságosabbá tehetünk. Ezeknél a legfontosabb szempontok a beépített ajtó anyaga, valamint a zár és a zárszerelés a kiváló minősége.

A zárszerelés különböző alapanyagú – fa, fém, műanyag, üveg vagy ezek keveréke – nyílászárókban történik. Az ideális védelem kiépítéséhez ajánlatos szakember tanácsát és segítségét is igénybe venni. Gyakori eset, hogy a rövid távú spórolás hosszú távon óriási veszteséggel járhat.

Bejárati ajtókon a legelterjedtebb a hengerzár, ez kulcs nélkül is oly sok módon nyitható (zárfúrás, zártörés, savazás stb.), hogy akár elég lenne csak kilincsre csukni az ajtónkat. A zárszerelés alkalmával azonban a szakember segíthet kiválasztani az árban is elérhető biztonsági szintnek megfelelő zártípust, valamint ennek szakszerű beszerelésével a beszerelési hibákból eredő veszélyeket is elhárítja rutinjának köszönhetően.

Példa erre, hogy zárszerelés alkalmával a csavarok optimális szintű meghúzásával a maghúzásos zártörés esélyét minimálisra csökkenthetjük. Az ajtó kiválasztásánál ne csak az esztétikai szempontok kerüljenek előtérbe, vásárlásnál érdeklődjünk a betörésvédelem lehetőségei felől is.

Zárszerelés alkalmával a minőségi zár mellé, biztonsági intézkedésként extra hevederes zár felszerelése is kivitelezhető igény esetén.

A betörés utáni zárcsere megmutatja számunkra a betörési technikák folyamatos fejlődése mellett a zártípusok valós betörésvédelmi paramétereit is. Valódi rutinos szakember bevonásával tehát olyan zárszerelés lesz kivitelezve, amely a kulcs nélküli nyitás, a savazás, a zártörés, a zárfúrás, a maghúzás technikáját megnehezíti vagy lehetetlenné teszi, eltántorítva a rossz szándékú, mások javainak eltulajdonításából élő, bűnözőket az Ön lakásának kifosztásától. Éppen ezért nem érdemes megvárni a lakásfelújítás időszakát, a zárszerelés akkor kerüljön sorra, amikor arra szükség van.